Στο Ζευγολατιό Κορινθίας μία νεόδμητη κατοικία κατασκευάστηκε με κεντρικό σημείο το αίθριο που επικοινωνεί εμφανώς τον ισόγειο χώρο με τα πάνω δωμάτια . Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν η κατοικία τους να είναι μοντέρνα σύγχρονη και να έχει διαχρονική αξία μέσα στα χρόνια. Στην είσοδο του σπιτιού σχεδιάσαμε μία μεταλλική κατασκευή στην δεξιά πλευρά με φωτισμό και ένα ελεύθερο έπιπλο θα κοσμεί την είσοδο. Για τον χώρο του καθιστικού- σαλόνι σχεδιάσαμε επιτοίχια κατασκευή όπου εκεί έχει εντοιχιστεί το τζάκι με ράφια αποθήκευσης ,έχει κρυφτεί το σύστημα θέρμανσης fan coil και έχει φωτιστεί το πάτημα του τζακιού .

   Ένα μεγάλο καθιστικό σαλόνι έχει σχεδιαστεί ώστε να αγκαλιάσει αρμονικά τον χώρο για να φιλοξενεί την οικογένεια και τους φίλους τους και ένα μπαράκι έχει συμπληρώσει τον ελεύθερο τοίχο πίσω στη πλάτη. Στον διάδρομο προς την σκάλα ένα κρεμαστό ακανόνιστο έπιπλο αποθήκευσης σχεδιάστηκε ώστε να οριοθετεί τον χώρο και να έχει καθημερινή χρηστική αξία αποθήκευσης με ιδιαίτερο σχεδιαστικό design . Ακριβώς κάτω από το αίθριο μία μεγάλη τραπεζαρία έχει τοποθετηθεί εφόσον η οικογένεια αγαπάει τις συγκεντρώσεις φίλων .

   Η Κουζίνα είναι η ψυχή της οικοδέσποινας εφόσον μετά από πολλές αλλαγές κατέληξε στο σχέδιο που την αντιπροσωπεύει στο έπακρο. Ο σχεδιασμός της κουζίνας έχει μελετηθεί με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους .Η κουζίνα έχει τελαρωθεί με γυψοσανίδα και κρυφό φωτισμό ώστε να είναι μοντέρνα και με ιδιαίτερο design . Στην απέναντι πλευρά της κουζίνας έχει σχεδιαστεί ειδική κατασκευή καναπέ γωνία με τραπέζι καθημερινού φαγητού. Στην οροφή του καθιστικού της κουζίνας έγινε επένδυση ξύλου για να συμπληρώσει τον σχεδιασμό των οροφών και της πλάτης του καναπέ.

     Η Επιτυχία της μελέτης εργονομίας και διακόσμησης για την κατοικία του Κύριου Σταματόπουλου είναι ότι πριν ξεκινήσουν οι εργασίες εφαρμογής των κατασκευών έχει δει την κατοικία του σε πλήρη εικόνα 3d απεικόνισης με πλήρη κατασκευαστικά σχέδια εφαρμογής , όπου είναι σχεδόν βέβαιο να γνωρίζει τι ακριβώς θα κατασκευάσει βάση των υλικών και των γούστων του. Μία όμορφη συνεργασία μεταξύ πελατών και σχεδιαστή έχει ολοκληρωθεί για μία φορά ακόμη με επιτυχία.

stamatopoulos1

stamatopoulos2

 

stamatopoulos2a

stamatopoulos3

 

stamatopoulos4

stamatopoulos5

stamatopoulos5a

stamatopoulos6 2

stamatopoulos7

stamatopoulos8

stamatopoulos9

stamatopoulos11

stamatopoulos12

stamatopoulos13

stamatopoulos14

stamatopoulos18

stamatopoulos19

stella grouba architect

 

 

 

Κατηγορία Κατοικίες
Κατηγορία Πριν & Μετά
Κατηγορία Πριν & Μετά
Κατηγορία Πριν & Μετά

 

Μια Νεόδμητη κατοικία στον Αγ. Γιώργη στην Κόρινθο σχεδιάσαμε εξ’ αρχής με νεοκλασικές επιρροές. Τα νέα μέλη αυτής της κατοικίας αγαπούν το κέντρο της Αθήνας και το Κολωνάκι με τα αριστοκρατικά νεοκλασικά της, μαζί και την Φρίντα Κάλο. Με σεβασμό στο εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο το νέο κτίριο σχεδιάστηκε με έντονες σχεδιαστικές γραμμές νεοκλασικού στυλ διακόσμησης με σκακιέρα στο δάπεδο και έντονα μεγαλοπρεπή γύψινα με χρυσές πινελιές έχουν κοσμήσει τον χώρο. Για τον σχεδιασμό της ς κουζίνας εντοιχίσαμε τα ερμάρια και ιδιαίτεροι κρυφοί φωτισμοί έχουν αναδείξει τον χώρο. Ένα δωμάτιο – βιβλιοθήκη - ξενώνας έχει σχεδιαστεί στο ισόγειο ώστε καθημερινά να μελετούν τα παιδιά της οικογένειας και να μπορεί να φιλοξενεί φίλους τους. Η μελέτη ανακαίνισης την νεόδμητης κατοικίας είναι απόλυτα σχεδιασμένα με εργονομία και λειτουργικότητα και εκλεπτυσμένο στυλ.

Κατηγορία Κατοικίες
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:14

Νεοκλασσικό κτίριο στο Κιάτο

 

Στο Κιάτο Κορινθίας ένα κτίριο της δεκαετίας του 70 ανακαινίστηκε ενώνοντας δύο ορόφους με κεντρικό σημείο μία εντυπωσιακή  εσωτερική σκάλα . Στην αριστερή πλευρά της εισόδου κατασκευάσαμε ένα επίπεδο της επίσημης τραπεζαρίας καθώς και ένα δωμάτιο ξενώνα και στην δεξιά πλευρά σχεδιάσαμε την περισσότερο χρηστική τους καθημερινότητα με την κουζίνα κοντά στον κήπο  μαζί με ένα ενιαίο σαλόνι κοντά στο τζάκι . Επιθυμία τους ζευγαριού είναι το στυλ της διακόσμησης να είναι νεοκλασικό σε ήρεμες παστές αποχρώσεις.

Κατηγορία Κατοικίες
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:13

Red Street Cafe

 

Ο Δημήτρης και η Κατερίνα σε ένα παλιό γωνιακό μαγαζί στο Κιάτο ονειρεύτηκαν και δημιούργησαν ένα στέκι καφέ . Επιθυμία τους ήταν το μαγαζί να ονομαστεί RED σε αποχρώσεις μαύρο κόκκινο . Μαζί σχεδιάσαμε αυτόν τον χώρο , η ζωγραφιά στον τοίχο είναι εμπνευσμένη από ένα αγαπημένο σίριαλ του ζευγαριού δίνοντας νόημα γι αυτούς μέσα στο νέο τους καφέ.