Το καλοκαίρι του 2017 εμπνέεται από το Μαρόκο και γίνεται η ποιο δημοφιλής τάση του design.

Το καλοκαίρι του 2014 εμπνέεται από το Μαρόκο και γίνεται η ποιο δημοφιλής τάση του design.

     H Μαροκινή διακόσμηση βασίζεται και εμπνέεται από το περιβάλλον της που το χαρακτηρίζει η έρημος, έτσι λοιπόν  βλέπουμε χρώματα γήινα  με βάση της το χρώμα της άμμου συνδυαστικά με  πινελιές ζωηρών χρωμάτων όπως το φούξια, το πράσινο, το κίτρινο   .

Τώρα που έχει μπει  το καλοκαίρι δυναμικά στην ζωή μας , η Μαροκινή διακόσμηση  μπορεί ιδανικά να μεταφερθεί στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στην ταράτσα μας.

 

 Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία που συνθέτουν την μαροκινή διακόσμηση.

    1.)Τα υφάσματα είναι μονόχρωμα και εμπριμέ, τα  μονόχρωμα είναι για τις μεγάλες επιφάνειες και τα εμπριμέ για τις πινελιές του χώρου.   Προτείνετε  να επιλέξετε εξαρχής τη χρωματική σας παλέτα έως 3 χρώματα για να βγει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα

 

 

   2) Επίσης δυναμικό χαραχτήρα έχει και ένα παραδοσιακό μαροκινό χαλί που μπορεί εύκολα να πάρει σάρκα και οστά  και να δώσει προσωπικότητα στον χώρο.Καθώς και τα ψάθινα χρωματιστά πιάτα στον τοίχο.

    3) Δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη διακόσμηση τα μαροκινά φαναράκια! Είναι απαραίτητα και το βράδυ θα δημιουργήσουν το πιο μαγικό σκηνικό στη βεράντα, στον κήπο ή στην ταράτσα

    4)διακριτικά χαμηλά τραπεζάκια καθώς και πουφ στο δάπεδο συνδιάζονται πολύ αρμονικά .

5) Τα κεραμικά πλακάκια με έντονα μοτίβα  είναι πολύ συνηθισμένα στα μαροκινά σπίτια για την διακόσμηση του δαπέδου και τοίχου,παρατήρησε τα υπέροχα κεραμικά μοτίβα στην οροφή. Όπως επίσης τα ξυλόγλυπτα χαμηλά έπιπλα  .

 

Εμπνευστείτε λοιπόν και καλό καλοκαίρι  στην όμορφη βεράντα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!